Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τα θέματα του 5ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου της Αθήνας- Athens Photo Inspiration 2012

Ο 5ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος ο οποίος διεξάγεται στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2012 με αφετηρία την "Τεχνόπολης" του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Φωτογράφοι κάθε ηλικίας κατέκλησαν τον χώρο της "Τεχνόπολης" και με σύμμαχο τους τον καλό καιρό ετοιμάστηκαν να αιχμαλωτίσουν απειρες μικρές εικόνες της Αθήνας.Μετά το καλωσόρισμα από τον κ.Μωρεσόπουλο ο κ.Αντωνιάδης ανακοίνωσε τα δύο πρώτα θέματα και ο κ. Μπεχράκης τα αλλα δύο. Τα θέματα τα οποία καλούνται να "οπτικοποιήσουν" οι συμμετέχοντες είναι εμπνευσμένα από τις εκθέσεις φωτογραφίας του Athens Photo Festival και είναι τα εξής :

1ο Θέμα : Είσαι ο καθρέφτης μου / You are my mirror (εμπνευσμένο από την έκθεση φωτογραφίας στην διαδικτυακή γκαλερί του κ.Αντωνιάδη Αριάδνη) Σε αυτό το θέμα οι υποψήφιοι καλούνται να φωτογραφίσουν οτι τους προκαλεί το ενδιαφέρον μιας και αυτο αντιπροσωπευει την υπόσταση τους και το ποιοι πραγματικά είναι.

2ο Θέμα : Ημερολογιο Πόλης/ City Diary (Εμπευσμένο από την έκθεση φωτογραφίας του A.Petersen στο Athens Photo Festival) Σε αυτό το θέμα αναζητούνται εικόνες μέσα από την πόλη.

3ο  Θέμα : Ελευθερος Χρόνος /Leisure time (Εμπευσμένο από την έκθεση φωτογραφίας της Ε. Μουζακίτη  στο Athens Photo Festival) Τι σημαίνει για τον καθένα απο εμας ελευθερος χρόνος; Κάτι τετοιο καλούνται να απεικονίσουν οι διαγωνιζόμενοι

4ο Θέμα : Ελευθερο Θέμα με επιλογή Τίτλου. Σε αυτό το Θέμα για πρώτη χρονιά ζητείται και τίτλος μαζί με τη φωτογραφία. Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να συνδέσει την εικόνα με τον λόγο.



Ο κ. Μπεχράκης ανακοινώνει τα θέματα

Η διαδικασία είναι απλή, όλοι οσοι συμμετέχουν λαμβάνουν τον προσωπικό του αριθμό συμμετοχής και καλούνται μέσα σε έξι ώρες να επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας με μια φωτογραφία για το κάθε θέμα.

Καλή επιτυχία σε όλους και συγχαρητηρια στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας για τη διοργάνωση!

Ariadne Photo Gallery
City Diary A. Petersen



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου