Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τα θέματα του 6ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Φωτογραφία Πιστολά Λίζη
Η γιορτή της φωτογραφίας.
Ο 6ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος συγκέντρωσε και φέτος όλους τους φίλους της φωτογραφίας που κατέκλυσαν το πρωί της Κυριακής το χώρο της Τεχνόπολις Αθηνών στο Γκάζι. Χαμογελαστά πρόσωπα, φωτογραφικές μηχανές και φωτογράφοι κάθε ηλικίας με κέφι για την καθιερωμένη πλέον φωτογραφική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας . Αυτή τη χρονιά το κιόσκι των εγγραφών του Athens Photo Inspiration είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο και λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε η αναγγελία των θεμάτων του 6ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου τα οποία και φέτος ήταν εμπνευσμένα από τις εκθέσεις φωτογραφίας του Athens Photo Festival 2013.

Πιο συγκεκριμένα μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από τον κ.Μωρεσόπουλο, η Ελένη Μουζακίτη ανακοίνωσε τα δύο πρώτα θέματα και ακολούθησε η ανακοίνωση των άλλων δύο από τον Γιάννη Μπεχράκη.

Το πρώτο θέμα είχε τον τιτλο "Echoes" και ήταν εμπνευσμένο από την έκθεση της Νορβηγίδας φωτογράφου Hebe Robinson και αναφερόταν στην ηχώ ως μια ασώματη φωνή, η οποία θα μπορούσε να απεικονιστεί με φωτογραφίες της Αθήνας του σήμερα αλλά και με εικόνες που θα είχαν ενδεχομένως αναφορές  στο παρόν και στο παρελθόν του κάθε φωτογράφου.

Το δέυτερο θέμα πραγματευόταν την απόσταση. Είχε το τίτλο "Close to you" από την έκθεση του Jacob Aue Sobol και ζητούσε από τους συμμετέχοντες να δείξουν την απόσταση όχι μόνο μεταξύ ατόμων αλλα μεταξύ πραγμάτων.

Το τρίτο θέμα είχε τον τίτλο "Leaving Utopia" από την έκθεση του Νικόλα Βεντουράκη στο κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival και αναφερόταν όπως σχετικά σχολίασε ο κ.Μπεχράκης σε όλη αυτή την αλλαγή που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Το τέταρτο και τελευταίο θέμα ηταν πιο ελεύθερο και είχε τίτλο "Your title here". Σε αυτό το θέμα οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να δώσουν στη φωτογραφία τους έναν τίτλο που να συνδέεται άρρηκτα με την εικόνα και την ερμηνευτική της διάσταση.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φωτογραφίσουν την κάρτα συμμετοχής τους και να την δείξουν σαν εναρκτήρια εικόνα κατά την παράδοση των τελικών επιλογών τους. Από της 17:00 και μετά οι εθελοντές θα δέχονται τους διαγωνιζόμενους με τις συμμετοχές τους.

Καλή Επιτυχία σε όλους!



Φωτογραφία Λίζη Πιστολά
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου