Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τριήμερο Φωτογραφικό Workshop με τίτλο “The Personal Narrative” με τον Michael Ackerman 13-15/11 στη Θεσσαλονίκη. Δηλώσεις συμμετοχής εως 30/9

Το διαδικτυακό περιοδικό Coil και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνουν φωτογραφικό workshop με τίτλο  “The Personal Narrative”, στη Θεσσαλoνίκη από τις 13 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2015, με τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό φωτογράφο του πρακτορείου VU Michael Ackerman.
Ένα workshop αφιερωμένο στην ανάδειξη της μοναδικής μορφής που μπορεί να έχει η οπτική μας γλώσσα και η έκφραση μας μέσα από τη φωτογραφία.

Η Προσωπική Αφήγηση είναι ένα εντατικό workshop 3 ημερών με τον διεθνώς αναγνωρισμένο φωτογράφο Michael Ackerman το οποίο επικεντρώνεται στην καθοδήγηση των μαθητών προς: «Μια φωτογραφία που δεν έχει σχέση με τη φωτογραφία, ή με κάποιο στυλ, ούτε περιορίζεται σε κάποια κατηγορία, αλλά μια φωτογραφία που ξεπερνά. Η φωτογραφία ως μια αποκάλυψη για το τι σημαίνει να είσαι ζωντανός».

Σε αυτό το workshop οι μαθητές θα εργαστούν υπό την καθοδήγηση του Michael Ackerman και σε συνεργασία με τον έλληνα βοηθό του στο workshop, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια προσωπική οπτική γλώσσα μέσω του editing, του brainstorming, την κριτική σε άλλους φωτογράφους, καθώς και μέσω μικρών καθημερινών assignments.
 Ο Michael θα χρησιμοποιήσει επίσης το δικό του έργο και την μέθοδο εργασίας του σαν οδηγό για τους μαθητές, έτσι ώστε να αναπτύξουν τη δική τους μοναδική μέθοδο εργασίας.
Πρόθεση του workshop είναι να ωθήσει τους συμμετέχοντες στην προσέγγιση κι εξερεύνηση των προσωπικών τους ορίων και τυχαιοτήτων διαμέσου της φωτογραφίας.

 Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η φωτογραφική εξέλιξη των συμμετεχόντων μέσω:
-Της παρακολούθησης και κριτικής της δουλειάς τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τον M. Ackerman και την ομάδα του workshop.
- Της δημιουργίας και από κοινού συγκρότησης ενός επιλεγμένου σώματος δουλειάς στο πλαίσιο του συγκεκριμένου workshop.      

Μετά το πέρας του workshop όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία της πολύ-επίπεδης προβολής και παρουσίασης των εργασιών τους σε επιμέλεια του Michael Ackerman και της ομάδας του:
-Σε έκθεση που θα διοργανώσει το ΦΚΘ και θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη.
-Σε οπτικοακουστικό diaporama – slideshow που θα παρουσιαστεί σε ειδικά events και in-situ εγκαταστάσεις  στο πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην  Αθήνα.
-Σε ειδικά αφιερώματα  με παρουσιάσεις και συνεντεύξεις στο διαδικτυακό περιοδικό Coil, τα οποία θα συνοδεύονται από την διαδικτυακή παρουσίαση του slideshow που θα προβληθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Όροι Συμμετοχής:

Όλοι οι φωτογράφοι ή ερασιτέχνες φωτογράφοι ή καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο μπορούν να συμμετάσχουν.

Eγγραφές :

- ηλεκτρονικά, σε αυτήν την σελίδα, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, ή στέλνοντας e-mail στις διευθύνσεις coilmagazine@yahoo.com (Ηρακλής Δημητριάδης) και raptisth@the.forthnet.gr (Θανάσης Ράπτης - ΦΚΘ)
-τηλεφωνικά στο +30 6988012467 (κ.Ζηπέλα Ζωή)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο workshop θεωρείται ή άμεση καταβολή του κόστους συμμετοχής από τον συμμετέχοντα. (Θα δοθούν οδηγίες κατά την δήλωση εγγραφής)

Τελική ημερομηνία υποβολής εγγραφών: 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τίτλος Σεμιναρίου : The Personal Narrative – Η Προσωπική Αφήγηση
Workshop Instructor : Michael Ackerman
Workshop Assistant : Ηλίας Γεωργιάδης

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου : 13-15 Νοεμβρίου 2015
Τόπος διεξαγωγής: Θεσσαλονίκη
Σύνολο ημερών: 3
Ώρες σεμιναρίου: 11:00-19:00 καθημερινά (θα υπάρχουν lunch και coffee breaks)
Ελάχιστος αριθμός μαθητών : 8
Μέγιστος αριθμός μαθητών 15
Κόστος : 240 ευρώ

Διοργάνωση: Coil Magazine, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεωράσεων

Περισσότερα για το σεμινάριο εδώ
Πληροφορίες - Εγγραφές εδώ

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου