Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Κέντρο Απόκεντρο με τον Παύλο Παυλίδη. Συνάντηση γνωριμίας Δευτέρα 13/02

Το Κέντρο Απόκεντρο οργανώνει εργαστήριο Φωτογραφίας και σας προσκαλεί σε μία συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε μαγεύεται από τον κόσμο της φωτογραφίας και θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα για την κατανόησή του. Δεν είναι απαραίτητη η κατοχή σοβαρού φωτογραφικού εξοπλισμού ή η προηγούμενη γνώση φωτογραφικών θεμάτων και τεχνικών.
Δίνεται έμφαση στην τεχνική της φωτογραφίας και γίνεται μια πρώτη προσέγγιση στην καλλιτεχνική φωτογραφία με την μύηση των συμμετεχόντων στην ιστορία της και το έργο παρελθόντων αλλά και σύγχρονων φωτογράφων που έχουν διαμορφώσει το σημερινό φωτογραφικό τοπίο.
Πιό αναλυτικά στο αρχικό αυτό σεμινάριο παρουσιάζονται και επεξηγούνται θέματα όπως:

Λήψη: Ιστορική αναδρομή, Φωτογραφικές μηχανές και φακοί (Είδη, ορολογία, χρήσεις), Ταχύτητα κλείστρου και Διάφραγμα, Βάθος Πεδίου, Αισθητήρες, Ευαισθησία, Φωτομέτρηση,
Επεξεργασία: Βασικές Αρχές Abobe Lightroom & Photoshop (Επεξήγηση της διαδικασίας μετά την λήψη μέχρι και την εξαγωγή της φωτογραφίας για οποιαδήποτε χρήση είτε στο διαδίκτυο είτε προς εκτύπωση.
Σύνθεση: Εκπαίδευση στον τρόπο που βλέπουμε φωτογραφικά τον κόσμο γύρω μας. Οργάνωση του φωτογραφικού κάδρου με βάση το περιεχόμενο και το ζητούμενο αποτέλεσμα του κάθε φωτογράφου.
Κριτική: Προς το τέλος του σεμιναρίου ζητείται από τους συμμετέχοντες η λήψη φωτογραφιών ώστε να ακολουθήσει ανάλυση και κριτική των αποτελεσμάτων. Επιδιώκεται η κατανόηση των φωτογραφικών τεχνικών αλλά και η καλλιτεχνική αξιολόγησή τους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση τεχνικών θεμάτων αρχικά, και εν συνεχεία η καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης, που θα βοηθήσουν τον φωτογράφο στην δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού ύφους.

Εισηγητής: Παύλος Παυλίδης
Διάρκεια Σεμιναρίου : 12 εβδομαδιαία μαθήματα των 2 ωρών (συνολικά 24 ώρες )
Κάθε Δευτέρα από 20 Φεβρουαρίου 2017 στις 06:00 μ.μ.
Κόστος: 120€ (Χωρίς ΦΠΑ)
Κέντρο Απόκεντρο
Σεργίου Πατριάρχου 7 κ Νικηφόρου Ουρανού
Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες:
kentroapokentro@gmail.com
Τηλ.επικοινωνίας : 213 043 6551
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου