Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας του Σωκράτη Μαυρομμάτη με τίτλο "Αποσπάσματα / Fragments" στο Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή. Εγκαίνια Πέμπτη 23/02


Το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή διοργανώνει για πρώτη φορά στην Αίθουσα Εκθέσεων και Εκδηλώσεών του έκθεση φωτογραφίας, που θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς στον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ Φωτογραφίας, Αρχαιολογίας, Τέχνης και Αισθητικής. Επέλεξε λοιπόν να παρουσιάσει ένα μικρό μέρος από το τεράστιο έργο του φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομμάτη, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «εφαρμοσμένη» αρχαιολογική φωτογραφία. Τα έργα του όμως δεν αποτελούν απλώς τεκμήρια για τους αρχαιολόγους μελετητές, αναδεικνύοντας λεπτομέρειες πολλές φορές αθέατες στο γυμνό μάτι, αλλά αποκαλύπτουν την προσωπική του συγκίνηση. Το βλέμμα του είναι παρόν, διακριτό και μέσα από αυτό προβάλλονται σημαντικά στοιχεία μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων.
Η επιλογή των φωτογραφιών που παρουσιάζονται στην έκθεση έγινε από τον ίδιο και περιλαμβάνει τόσο ασπρόμαυρες όσο και έγχρωμες φωτογραφίες. Τα έργα αυτά προέρχονται από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας καθώς και από την καταγραφή των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη.

Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης : 23 Φεβρουαρίου εως 31 Μαρτίου 2017

Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή
Βασ. Σοφίας 79
Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210 72 18 626

Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου