Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "WHAT" από το Workshop Φωτογραφίας με τον Παύλο Φυσάκη στο Ρέθυμνο.

Μια έκθεση Φωτογραφίας που προέκυψε από το Workshop Φωτογραφίας με τον Παύλο Φυσάκη στο Ρέθυμνο τον χειμώνα του 2016-17.

Σε αυτό το εργαστήρι εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους η εικόνα – ως ντοκουμέντο και ως έργο τέχνης – αναπαριστά την πραγματικότητα, ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει την ιδιαίτερη αντίληψη του δημιουργού για τον κόσμο.

Πώς διαμορφώνεται αυτό το ιδιαίτερο βλέμμα του καθενός;

Πώς αποτυπώνεται στην φωτογραφία του κάθε δημιουργού και με ποιον τρόπο μπορούμε να φωτίσουμε την ιστορία που προσπαθούμε να πούμε;

Πως γεννιέται και πως αναπτύσσεται ένα μακροχρόνιο ομαδικό φωτογραφικό project;

Πώς μπορούν όλα τα διαφορετικά βλέμματα και οι αντιλήψεις για τον κόσμο να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν προκειμένου να προκύψει ένα ομαδικό έργο που συνθέτει πολλές διαφορετικές σκοπιές και απόψεις για ένα κοινό θέμα;

Μέσα από μια εντατική διαδικασία κριτικής ανάλυσης και επιλογής φωτογραφιών, θα αξιοποιήσουμε την αφηγηματική και συμβολική δύναμη της φωτογραφίας, δημιουργώντας μια συλλογική αινιγματική ιστορία.

Παύλος Φυσάκης

Συμμετέχουν οι:
Renate La Grange, Αναστασία Τζιγκουνάκη,  Άννα Χρονάκη, Αντρέας Μελαδάκης
 Βαγγέλης Δασκαλάκης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Γιώργος Γαβαλάς, Γιώργος Μπενάκης
Ελένη Μοσχονά, Ελένη Τζουγανάκη, Ελευθέριος Μαριδάκης, Λίτσα Μουρτζανού, Μαρία Ζουριδάκη, Μαριαλένα Πανταζίδου, Τερψιχόρη Κουζούνη, Χάρης Γρηγοράκης, Χρύσα Καπνιά.

 Ευχαριστούμε πολύ
 Τον Δήμο Ρεθύμνου και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πέπη Μπιρλιράκη, τον Στέλιο Σαμψών και τον Μανώλη Σκεβάκη από το Κέντρο Νέων, την κυρία Ματθαίου απο το Σπίτι του Πολιτισμού.
Και τους Μανόλη Καραταράκη, Χαράλαμπο Κυδωνάκη, Χριστίνα Καλιγιάννη.
Επίσης την Πάσκουα Βοργιά.


Διάρκεια Έκθεσης: 1 Ιουνίου έως 11 Ιουνίου 2017

Σπίτι του Πολιτισμού
Παλαιά πόλη Ρέθυμνο
Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου