Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Τα παιδιά της Ριτσώνας" του Βασίλη Νίκα στη Θήβα. Εγκαίνια Σάββατο 24/06

Ο «Σύλλογος Μικρασιατών Θήβας», η «Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Γέφυρες», ο «Φωτογραφικός 9ος», το “Photologio.gr” και το “Greek Instagram Events” σας καλούν στον ιδιαίτερης λαϊκής αρχιτεκτονικής και ιστορικής μνήμης χώρο του Παλαιού Συνοικισμού Μικρασιατών Θήβας από το Σάββατο 24 έως την Τετάρτη 28 Ιουνίου από τις 8.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ, στην έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου και δάσκαλου φωτογραφίας στο εργαστήρι φωτογραφίας «Φωτογραφικό 9ος» (http://www.photoenatos.gr/) Βασίλη Νίκα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας».

 Η έκθεση είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας όπου έζησε και φωτογράφιζε για περισσότερο από 14 μήνες.

Τις ίδιες ημέρες και ώρες, στον ίδιο χώρο, θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ “In The Eyes of Children” που δημιούργησε η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki για το φωτογραφικό έργο του Βασίλη Νίκα στη Ριτσώνα. Το ντοκιμαντέρ είναι στον τελικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ντοκιμαντέρ του Hollywood και θα παρουσιαστεί επίσης στη Νέα Υόρκη στο Long Island International Film Festival και στο Τόκιο, στο Lift-Off Film Festival.

Το Σάββατο 24 αμέσως μετά τα εγκαίνια και την Κυριακή 25 Ιουνίου, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τα «Αρχεία ΕΡΤ Α.Ε», θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πίσω δεν γυρνάω», σε σκηνοθεσία και έρευνα της Φλώρας Πρησιμιντζή, μια εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, του 2016. Το ντοκιμαντέρ είναι ένα «ταξίδι» από τη Συρία του σήμερα, στο 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή και έλαβε το 1ο βραβείο ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ, στα πλαίσια του 10ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, στο Θέατρο Τέχνης του Camden Town.

Το Σάββατο από τις 6.30 έως τις 8.45 το απόγευμα, το “Photologio.gr” μαζί με το “Greek Instagram Events” θα διοργανώσουν φωτογραφική εξόρμηση στον μεγάλου φωτογραφικού ενδιαφέροντος έκτασης 25.000τ.μ. Παλαιό Συνοικισμό Μικρασιατών Θήβας, χώρο παρουσίασης της έκθεσης. Σημείο συνάντησης για τη φωτογραφική εξόρμηση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, και ώρα 6 ακριβώς.

Εγκαίνια Έκθεσης : Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
Διάρκεια Έκθεσης :  24 Ιουνίου εώς  28 Ιουνίου 2017

Παλαιός Συνοικισμός Μικρασιατών Θήβας
Θήβα

Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου