Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Κύκλος Σεμιναρίων Φωτογραφίας με θέμα "Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία" με τον Χρήστο Κοψαχείλη στην Λιβαδειά / Κυριακή 4 Μαρτίου


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να προσφέρει στα μέλη της και σε όποιον αγαπά τη φωτογραφία, τα απαραίτητα εφόδια για την δημιουργία καλλιτεχνικού έργου, ξεκίνησε, σε συνεργασία με τον φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας κο. Χρήστο Κοψαχείλη, κύκλο σεμιναρίων με θέμα :‘’ Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία’’.

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ώρα : 17:00-21:00 στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Μπουφίδου 32-34, εντός στοάς) και θα ακολουθήσουν άλλα δύο (μία Κυριακή/μήνα).

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και δεν αφορά αποκλειστικά τα μέλη της Φ.Λ.Λ.
Κόστος συμμετοχής : 10€/Κυριακή

Πληροφορίες - Εγγραφές: Κάθε Τετάρτη στα γραφεία της Λέσχης από 18:30 έως 21:00 ή και απευθυνόμενοι στο τηλέφωνο: 6945894332(Λεμονής Γιάννης)


Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επι-μόρφωση και στην E.S.P.
Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Συνεργάστηκε, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφισε για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.
Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου