Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

"Φωτογραφία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Προσωπικό Ύφος " Δίμηνο πρόγραμμα από το E-Learning του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αιτήσεις Δεκτές έως 24/09


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φωτογραφία: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Προσωπικό Ύφος», εξετάζει το τι και πώς επικοινωνεί μια φωτογραφία με το θεατή της, και εμπλέκεται κριτικά σε διλήμματα αυτονομίας/σειράς, παρμένης/κατασκευασμένης, ντοκουμέντου/προσωπικής έκφρασης. Με το πέρας του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα έχει εξοικειωθεί με στρατηγικές επινόησης προσωπικού ύφους και κατασκευής πληροφορίας και θα έχει κατανοήσει τους μηχανισμούς υπέρβασης και μεταμόρφωσης του αναπαριστώμενου αντικειμένου, ώστε να ξεδιπλώσει την δημιουργικότητά του, ως θεατής και εικονοποιός. Μέσω ανάλυσης διακεκριμένων έργων από διάφορα πεδία της σύγχρονης φωτογραφικής πρακτικής (διαφημιστικής, καλλιτεχνικής, καταγραφικής κ.ά.) επιχειρείται η κριτική παρουσίαση των σημαντικότερων θεωρήσεων του φωτογραφικού μέσου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της φωτογραφικής λήψης ή να έχουν παρακολουθήσει το e-learning πρόγραμμα «Φωτογραφία: Τεχνολογία και Βασικές Τεχνικές». Συγγραφέας και Εισηγητής του προγράμματος είνια ο κ. Βασίλειος Κάντας.
 Ο Δρ. Βασίλειος Κάντας έχει εργασθεί ως λέκτορας Φωτογραφίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, London South Bank University, London College of Communication), επιμορφωτής σεμιναρίων περί Επικοινωνίας της Εικόνας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, London School of Liberal Arts, freelance educational artist), εκπαιδευτής Φωτογραφίας (ΔΙΕΚ Κηφισιάς & Χαιδαρίου), σε studios διαφημιστικής εικόνας (Sam Peach, Emma Innocenti) κ.α. Επιμελείται φωτογραφικές εργασίες, παρουσιάζει το θεωρητικό του έργο και συνεχίζει να εκθέτει τη δουλειά του απο το 2001.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Eπ. Καθηγητής Σκηνοθεσίας και Σεναριογραφίας στις Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) Γ. Σκοπετέας, ο οποίος έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 24/9/2017 – Έναρξη Μαθημάτων: 2/10/2017

Early Entry για αιτήσεις έως 4/9/2017 με έκπτωση 15% στα δίδακτρα. Ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Πολύτεκνους (20%), ΑΜΕΑ (20%), κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), κ.α.

Δείτε εδώ τα δίδακτρα του προγράμματος
Δείτε περισσότερα
Αίτηση Συμμετοχής

E-learning Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου